| Defne Ağacının Altı | |
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
Harry James Potter Gryffindor Sınıf Başkanı
Mesaj Sayısı : 65 Yaş : 31 Rp Sevgilisi : Ginny Weasley Meslek/Bina : Gryffindor Sınıf başkanı Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Kayıt tarihi : 26/02/08
| Konu: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 11:13 am | |
| Harry okul arazisinde en sevdiği yere gitmek için koşar adımlarla ilerledi. Defne ağacına vardığında nefesinin kesildiğini fark etti. Çok hızlı yürümüştü. Ağaçta okulun çok uzağındaydı. Olduğu yere yığıldı. Defne ağacına sırtını dayayıp oturdu. Göl burdan çok güzel ve berrak gözüküyordu. | |
|
| |
Ginny Weasley Hufflepuff Sınıf Başkanı
Mesaj Sayısı : 33 Yaş : 31 Rp Sevgilisi : Harry James Potter Meslek/Bina : Hufflepuf Sınıf Başkanı Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaslık Kayıt tarihi : 29/02/08
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 11:17 am | |
| Ginny hızlı adımlarla yürüyordu...Birazcık defne ağacı yaprağı gerekiyordu iksir ödevi için...Eline bir poşet kapıp gelmişti ağacın altında birinin olduğunu farketti Harry dedi gülümseyerek daha hızlı yürümeye başlamıştı.nasılsın?dedi yanağınabir öpücük kondurarak... | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 65 Yaş : 31 Rp Sevgilisi : Ginny Weasley Meslek/Bina : Gryffindor Sınıf başkanı Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Kayıt tarihi : 26/02/08
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 11:20 am | |
| " İyiyim,Canım Ya sen? Derste olduğunu sanıyordum. " dedi yüzüne gülümseyerek. Ginny 'in elini tutarak yanına oturmasını sağladı. | |
|
| |
Mesaj Sayısı : 33 Yaş : 31 Rp Sevgilisi : Harry James Potter Meslek/Bina : Hufflepuf Sınıf Başkanı Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaslık Kayıt tarihi : 29/02/08
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 11:25 am | |
| Ginny gülümsedi şu ağaç dedi oturduğu yerden ondan istedi yani ağacı değil Ginny gülmeye başlamıştı bir türlü konuşamamıştı Snape benden Defne yaprağı alıp gelmemi istedi dedi..sonunda söyleyebilmişti... | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 11:28 am | |
| Harry Ginny'in konuşması karşısında gülümsedi.
" Kim bilir ne içindir. Olsun ama iyi ki göndermiş yoksa seni göremeyecektim" dedi Kızın ellerini iki avucunun arasına alarak tutmaya başladı. Ginny mi bu kadar sıcaktı yoksa kendine ateş mi basmıştı bilemiyordu. Yanaklarının kızardığını hissediyordu. | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 11:34 am | |
| Ginny gülümsedi ama dedi toplamam lazım süpürgesini çağırdı ve üstüne atladı bir yandan topluyor bir yandan da konuşuyordu ahmak adam sırf gıcıklığına beni gönderdi derste ona onun bir ölümyiyen akrabası olup olmadığını sordum bana bağırdı ve ek ceza verdi bunun haricinde diye ekledi...sahi senle burada karşılaşacağım aklıma bile gelmezdi... | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 11:38 am | |
| Ayağa kalkarak Ginny'nin yaptığa işe bakmaya başladı.
" Sormakta iyi yapmışsın" diye sırıttı. Sonra duyabilmesi için yüsek sesle konuşmaya başladı.
"Sen defne ağacının öyküsünü biliyormusun? " dedi. | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 11:42 am | |
| Ginny gülümsedi bencede dedi yo hayır bilmiyorum neymiş dedi muzurca...bir yandan da asasını doğrultmuş toplamaya çalışıyordu... | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 12:09 pm | |
| " Antik yunan zamanından kalma bir efsane" dedi.
" Bir gün Apollon Thesesaliada denilen bir yerde , kıyıları ağaçlarla gölgelenen Peneus ırmağı kenarında, güzel , genç bir kız görür. Bu eşsiz güzelin adı Daphne ' dir. Artemis gibi o da lekesiz bir kız olarak kalmayı ant içmiştir. Ormanın derinliklerinde gezerek erkeklerin yaptığı tüm avcılık işlerinden çok hoşlanırmış. Uzun saçları omuzları üstünde dalgalanan güzel Daphne; erkeklerden iğrenir ve bir adamın karısı olarak yaşamayı aklına bile getirmezmiş.
İşte bu hoş kızızn güzel saçları ,alev saçan gözleri, endamı,Apollon'u kendine aşık ettirir. Bir gün ormanda karşılaşırlar. Apollon konuşmak ister. Apollon'u gören Daphne onu görür görmez arkasını dönüp koşmaya başlar. Fakat Apollon onun peşini bırakmaz. Arkasından da şöyle seslenir. " Daphne ,yalvarırım sana dur, benden sana zarar gelmez, beni peşinden koşturan yanlız sevgimdir. Bana insanların mazisini, halini istikballerini okuyan ve her şeyi bilen , herşeye hayat veren Tanrı Apollon derler" diye bitirir.
Fakat Daphne bu takipten korkarak uçuyormuş gibi koşuyor, bir yandan da dua ediyormuş.
' beni ört, beni sakla, beni kurtar ' diye haykırıyormuş. Apollon bu periyi yakalamak arzusundaymış. Daphne yorulmuş yavaşlamaya başlamış. Aniden durarak ayağıyla toprağı kazmaya başlamış ve şöyle bağırmış:
" Ey, Toprak ana, beni ört, beni sakla, beni kurtar." Bu yürekten kopan yalvarış biter bitmez o ağırlaşan uzuvlarının odunlaştığını hissetmiş. Kolları dallar halinde uzanmaya başlamış. Nazik ayakları kök olup derinlere dalmış. Başı ise büyük bir ağacın tepesi olmuş. Apollon bir kızı kucaklamak isterken defne ağacına sarılmış. Fakat ağaca sarılarak sert kabukların altında henüz ölmemiş olan Daphne 'nin kalbinin heyecanlı heyecanlı çarptığını duymuş. " Daphne, Bundan sonra sen Apollon'un kutsal ağacı olacaksın.Senin solmayan ve dökülmeyen yaprakların benim saçlarımın çelengi olacak ." demiş. Apollon bunları söyleyince Daphne de yavaşça dallarını sallayıp lütfuna teşekkür etmiş.
Sözlerini bitiren Harry Ginny'e
"Beğendin mi?" diye sordu. | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 12:13 pm | |
| Ginny büyülenmiş gibi Harry'e bakıyordu...Gerçekten çok güzel..dedi ve süpürgesiyle yere süzüldü..şimdi tekrar yere oturmuştu...Hep öyle bir kız olmayı isterdim diye konuşmaya başladı... | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 12:19 pm | |
| " Ne demek hep böyle bir kız ,güzellik diyorsan eminim sen ondan daha güzelsiz. Erkeklerden iğrenen biri olmayı diyorsan iyi düşün derim. " dedi korkuyla yüzüne bakarak | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 12:22 pm | |
| [i]Ginny mutluydu hayır anlamıyorsun Harry iğrenmek değil ne bilim asilik!dedi gülerek neyse boşver aslında şunu götürsem iyi olacak dedi topladığı defne yapraklarını göstererek yoksa bir ceza daha alacağım![/i] | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 12:26 pm | |
| " Ahh bilmez miyim ,Asi kız olacak sonra peşinden koşturan biri değil mi? Hadi sen git cezaya kalma bende kütüphaneye gideceğim." dedi biraz bozulmuş bir şekilde. | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 12:31 pm | |
| Hey!dedi Ginny onu öperek...ama öyle biri değilim dimi...dedi...gülüsedi.bana da iksir kitabı alsana lazım olacak galıba kendiminkini kaybettım kütüphaneden odünç iste benim için verirler dedi ve onu tekrar öptükten sonra koşarak derse girdi.. | |
|
| |
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Cuma Mart 07, 2008 12:39 pm | |
| " Değilsin " dedi Oda Ginny' i öperken. Arkasından
" Unutmazsam alırım " diye bağırdı kitap için, ama Ginny duymuşa benzemiyordu. Zaten çok uzaklaşmıştı. Oda elleri cebinde kütüphaneye doğru gitti. | |
|
| |
Diane Kruger Aritmansi Profesörü
Mesaj Sayısı : 72 Rp Sevgilisi : olsa iyi olur;) Meslek/Bina : Profesör Savaş Tarafı : Zümrüdüanka Yoldaşlığı Kayıt tarihi : 26/02/08
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Paz Mart 09, 2008 12:15 pm | |
| Diane okulda çok sıkılmıştı. Duvarlar üstüne üstüne gelmişti. Oda çareyi göl kenarında bulmuştu. Yavaş yavaş indi. Güzel görkemli Defne ağacına sırtını dayadı. Burasını her zaman çok sevmişti. Seneler önce buraya ismini kazımıştı. Elini ağacın üstünde gezdirdi. ismini sonunda bulabilmişti. Ufak harflerle' Diane 'yazıyordu. Eski günler aklına gelince içi ürperdi. Tekrar sırtını ağaca dayayarak gölü seyretmeye başladı. | |
|
| |
Amy Granger Seherbaz
Mesaj Sayısı : 36 Yaş : 34 Rp Sevgilisi : Yok Meslek/Bina : Seherbaz Savaş Tarafı : Z.A.Y Asa : Anka teleği Kayıt tarihi : 01/07/08
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı C.tesi Tem. 05, 2008 4:08 am | |
| Amy okula bir işi çıktığından gelmişti.Ama gölü bakmadan edemedi.Sonra gölün kenarına doğru ilerledi.Çömelerek oturdu.
Etrafa bir göz gezdirdi.Ne anıları vardı burda onun...2. sınıfta onunla dalga geçen çocuklara sersemletme büyüsünü yolladığını sonrada büyünün birinin suratına isabet ettiğini.Ardından karanlık ormana kaçtığını... Noel tatiline kadar ceza çekmişti.
Kendi kendine gülümsedi.Biraz uzakta biri oturuyordu.Anılarına daldığından görmemişti.Ona doğru dönerekmerhaba,profesör müsünüz?diye sordu.Oda 'evet' anlamında başını salladı.Sonra Amynin telefonu(karşılıklı konuşmaya yarayan baykuştan daha hızlı bir tür alet) çaldı.Arıyan kofti halasıydı.Çay içmeye davet ediyordu.Profesöre iyi günler dileyerek ordan uzaklaştı | |
|
| |
Wenda Hoffman Gryffindor 1. Sınıf Öğrencisi
Mesaj Sayısı : 28 Yaş : 29 Asa : Çobanpüskülü ve anka kuşu tüyü Kayıt tarihi : 02/08/08
| Konu: Geri: Defne Ağacının Altı Perş. Eyl. 25, 2008 9:38 am | |
| Wenda daha okulda yeni olduğu için pek fazla arkadaşı yoktu.Bunu düşündükçe üzülüyordu.Gün ağırmaya başlamıştı wenda camın kenarına oturmuş soğuktan buhulanmış olan camı silip günü ağırmasını seyretti .herşey çok güzeldi taki derse geç kadığını fark edene kadar. Saati görünce şok oldu.Hızla giyindi masanın üzerinde duran kitaplarını kaptığı gibi sınıfına doğru koşturdu. neyse ki zamanında sınıfa ulaşabildi.Hemen bir boş sıra bulup oturdu.Hemen yanında Hermione oturuyordu.Birbirlerine merhaba dediler ve hemen ardından biri Wenda'nın kafasına kağıttan top fırlattı içinde kirli kan yazıyordu.Wenda bu yazıyı görünce çok sinirlendi kağıdı avcunda buruşturarak herşeyin bir karşılığı vardır dedi.... | |
|
| |
| Defne Ağacının Altı | |
|